Delen

Federaal token

Met je elektronische identiteitskaart of elektronische vreemdelingenkaart kan je een beveiligde toegang krijgen tot allerlei toepassingen op het internet zoals tax-on-web, aangifte van kleine misdrijven via police-on-web, subsidieaanvragen, mutualiteit, enz.

Een andere mogelijkheid voor de beveiligde toegang is het token.
Een token is een kaartje ter grootte van een bankkaart, met daarop 24 persoonlijke codewoorden.

Aanvraag

Belgen kunnen het token online aanvragen:

Niet-Belgen, die in België wonen, kunnen dit token niet verkrijgen via de online procedure omdat zij geen gewone Belgische identiteitskaart, maar een verblijfsvergunning hebben. Deze verblijfsvergunningen kunnen om technische redenen niet online gecontroleerd worden. Voor hen werd een uitzonderingsprocedure voorzien namelijk het “Registratiekantoor”.

Ook Belgen die niet beschikken over de mogelijkheid om het token online aan te vragen, kunnen van deze procedure gebruik maken.

Dit houdt in dat deze personen zich persoonlijk kunnen aanbieden bij de diensten van de federale overheidsdienst ICT (Fedict) te Brussel. Daar wordt hun identiteit gecontroleerd en vervolgens wordt door Fedict manueel een token aangevraagd, dat nadien via de post onder omslag naar het officiële adres van de aanvrager wordt gestuurd.

Om Lierenaars deze verplaatsing naar de kantoren van Fedict in het centrum van Brussel te besparen, treedt de stad op als “lokaal” Registratiekantoor. Om dit token te bekomen, kom je persoonlijk langs in het stadskantoor met je elektronische identiteitskaart of verblijfskaart. 

De stad controleert dan de identiteit van de aanvrager en informeert Fedict van de aanvraag voor een token. Nadien wordt dit token zoals in alle andere gevallen naar het officiële adres van de aanvrager gestuurd. De gebruikersnaam en het wachtwoord krijg je onmiddellijk mee aan het loket.

Voor de aanvraag van een federaal token dien je zelf naar het stadskantoor te komen. Maak hiervoor een afspraak (klik op het logo).

afspraak

Meenemen

Je identiteitskaart, verblijfskaart of vervangend document.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder