Delen

Bewijs van gezinssamenstelling

Een bewijs van gezinssamenstelling geeft je een overzicht van alle personen die deel uitmaken van jouw gezin en op hetzelfde adres zijn ingeschreven.

Kosten

Gratis

Aanvraag

Een bewijs van gezinssamenstelling kan je op twee manieren aanvragen. Vraag je dit via 'mijn dossier' aan, dan kan je het onmiddellijk downloaden. Vraag je dit online aan, dan duurt het minstens één week vooraleer je het per post ontvangt.

Aanvraag via de toepassing 'mijn dossier'

ibz mijn dossier 

Via de toepassing “mijn dossier” van het rijksregister, kan je je bewijs onmiddellijk downloaden. Je moet in het bezit zijn van een elektronische identiteitskaart en je computer moet uitgerust zijn met een geïnstalleerde kaartlezer. Om je bewijs (pdf) te kunnen openen, moet op je computer software staan die pdf-bestanden kan openen.

Om de aanvraag te starten, koppel je je kaartlezer aan je computer, je stopt je identiteitskaart in de lezer en klikt op volgende link: https://mijndossier.rrn.fgov.be. Er zal gevraagd worden om je pincode in te voeren.

Daarna klik je in het linkse menu op “attesten”. Je krijgt de diverse soorten attesten te zien die je kunt opvragen. Als je erop klikt, kan je op een knop “Opslaan als pdf” klikken en het attest opslaan. Dit attest werd digitaal ondertekend door het rijksregister.

Online aanvraag

Online

Vraag je bewijs van gezinssamenstelling hier online aan.

Indien je het document online aanvraagt, wordt het gratis per post verstuurd. De behandeling hiervan duurt minstens 1 week.

Volmacht

Indien je zelf je attest niet kan aanvragen kan je dit ook door iemand anders laten doen. Vul hiervoor het volmachtformulier in en onderteken het beiden. Met dit formulier kan de persoon het attest aanvragen in het stadskantoor.

Meenemen

Identiteitskaart

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder

Volmachtformulier

08 maart 2019,  pdf, 272kB

Download dit bestand