Delen

Week van de mobiliteit

Van 16 tot 22 september is het weer ‘Week van de Mobiliteit’. Ook de dienstencentra doen mee.

Fietslabelen

Je fiets labelen werkt ontradend voor fietsdieven en het zorgt er voor dat de politie je weten te vinden als je gestolen fiets wordt terug gevonden. Op het (gratis) label wordt je rijkregisternummer vermeld. Breng dus niet alleen je fiets, maar ook je identiteitskaart mee.

  • do 19 september van 14 tot 16 uur in Het Schoppeke

Pop-up Fietspunt

Laat je fiets gratis controleren door het Fietspunt. Kleine herstellingen worden ter plaatse gedaan. Voor grote herstellingen maak je een afspraak op een latere datum. Let wel, de herstellingen moet je betalen.

  • do 19 september van 14 tot 16 uur in Het Schoppeke

Infosessie over deel-mobiliteit en speciale verkeersregels

Wim van Leemput, deskundige mobiliteit bij de stad, vertelt over cambio, blue-bike,… maar ook over verkeersregels in Lier. Zo word je er nog eens aan herinnerd dat je op zondag niet over de Vesten mag fietsen.

  • do 19 september om 14 uur in Het Schoppeke

Infosessie over alcohol en medicatie in het verkeer

Jan Gabriëls, deskundige preventie bij de stad, geeft deze interessante infosessie. Wist je dat je lichaam anders reageert op alcohol naargelang je leeftijd? En dat medicatie je dronken kan maken waardoor je strafbaar bent in het verkeer?

  • vr 20 september van 10 tot 11.30 uur in Het Schoppeke

E- Bike rijdag

Denk je erover om een elektrische fiets te kopen, maar ken je niks van middenmotors, schijfremmen en batterijen? En welke wetgeving geldt hierrond? Of heb je een elektrische fiets, maar kan je nog wat oefening gebruiken? We zetten je tijdens deze dag op pad. Deelnemen kost 5 euro, incl. lunchpakket. Inschrijven kan tot 17 september in het Schoppeke.  

  • vr 20 september van 10 tot 15.30 uur, ingang politiekantoor, Paradeplein 1.
     

Info: Dienstencentrum Het Schoppeke, Kanunnik Davidlaan 25, tel. 03 283 48 88

Uitgelicht