Delen

Verwarmingscoaches gezocht

We zijn op zoek naar coaches die deze winter gezinnen willen helpen met het juist instellen van de verwarming. Zo bespaart dat gezin niet alleen op de energiefactuur. Ook de klimaatwinst is aanzienlijk.

Je werkt dan binnen de provinciale campagne ‘vriend van de thermostaat’. Hiervoor zijn ze op zoek naar verwarmingscoaches. Als verwarmingscoach ga je tijdens dit najaar, van 1 november 2018 tot eind maart 2019 op bezoek bij gezinnen in jouw gemeente. Goed opgeleid geef je tips op maat en help je hen bij het zuinig instellen van de verwarming. Zo help je een huishouden  gemiddeld 165 euro of 430 kg CO2 per winter besparen. De huisbezoeken zullen gratis zijn.

Voel je je geroepen? Wie komt in aanmerking?

Je hoeft zeker geen verwarmingsspecialist te zijn. Je krijgt als coach heel wat ondersteuning: materiaal, checklists om mee te nemen naar de huisbezoeken verzekering, en een opleiding door Kamp C, steunpunt voor Duurzaam Bouwen en Renoveren. Je bent vooral vriendelijk, energiebewust, actief, sociaal betrokken, en mondig genoeg om de verwarmingstips duidelijk over te brengen. Je wilt graag bijleren tijdens een interessante ervaring. Naast een sympathieke beloning mag je vooral veel erkenning en positieve reacties verwachten.

Meer info: stad en OCMW Lier, secretariaat, tel. 03 8000 311, duurzaam@lier.be of op de website van de provincie Antwerpen.

Inschrijven als warmtecoach kan nog tot 10 september online of per mail, vriendvan@provincieantwerpen.be.

Uitgelicht