Delen

Vakantieplannen? Kijk tijdig je reisdocumenten na!

De zomer komt eraan. Misschien blijf je gewoon gezellig thuis, of trek je toch eerder naar de buitenlandse zon? Verknal je vakantie niet. Zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan en kijk tijdig je reisdocumenten na.

We zetten de documenten die je tijdig bij de stad kan aanvragen hieronder nog even op een rijtje. Denk eraan dat er vaak ook nog andere documenten nodig zijn, afhankelijk van je reisbestemming. Op de website van de FOD Buitenlandse Zaken  vind je de vereiste reisdocumenten per land. De strenge voorwaarden voor de pasfoto’s voor je documenten kan je nalezen op www.fotopaspoort.be.

Nieuw e-ID, reispas of ander document nodig? Maak tijdig je afspraak!

 • e-ID (elektronische identiteitskaart)
  Je e-ID heb je in principe (en verplicht) altijd op zak. In alle lidstaten van de Europese Unie is de kaart een geldig reisdocument.
  Zorg er wel voor dat je e-ID nog lang genoeg geldig is. Het klopt dat de stad je een aantal herinneringen stuurt voor een afspraak voor vernieuwing van je e-ID wanneer deze bijna vervalt. Maar een geldig e-ID is niet voor alle landen voldoende, sommige landen vragen bijvoorbeeld een geldigheidstermijn van minstens zes maanden op het moment van je verblijf in het buitenland. Kijk dit zeker na op de website van de FOD Buitenlandse Zaken voor je vertrekt.
   
 • Kids-ID
  Bij reizen binnen de Europese Unie hebben kinderen jonger dan 12 jaar een Kids-ID nodig. Reis je naar een land waarvoor een reispas vereist is, dan moet je kind over een eigen (internationale) reispas beschikken.
   
 • Reispas
  Reis je naar een land buiten de Europese Unie, dan heb je mogelijk een reispas (en soms ook een visum) nodig. Kijk dit zeker na op de website van de FOD Buitenlandse Zaken.
   
 • Rijbewijs
  Wil je buiten de Europese grenzen rijden? Maak dan eerst een afspraak in het stadskantoor om een internationaal rijbewijs aan te vragen. Het wordt meteen aangemaakt.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300

lees verder