Delen

Studeren op een unieke locatie

De examens staan voor de deur. Jongeren die liever niet thuis studeren kunnen van maandag 9 december 2019 tot en met donderdag 30 januari 2020 op verschillende plaatsen in Lier terecht. Studeren in het museum tussen de kunstwerken? Of liever tussen de boeken in het leercentrum van Thomas More? Zelfs tussen de ouderen in het woonzorgcentrum Huize Nazareth! Het kan allemaal!

‘StuLier’

StuLier zorgt voor een uitgebreid aanbod aan locaties met de nodige voorzieningen:

  • Bibliotheek de Fé, Kardinaal Mercierplein 6
  • Leescafé van de bibliotheek, Deensestraat 6
  • Stadsmuseum Lier, Florent Van Cauwenberhstraat 14
  • Woonzorgcentrum Huize Nazareth, Kriekenstraat 14
    De studenten krijgen ’s middags verse soep in ruil voor het helpen van de bewoners en hun verzorgers.
  • Bibliotheek hogeschool Thomas More, Antwerpsestraat 99

Alle info m.b.t. de openingsuren, de capaciteit en voorzieningen kan je terugvinden in het facebookevenement. Als een locatie op een bepaalde dag volzet/bezet is, zal dit in dit facebookevenement worden gepost.

Extra locatie voor studenten verpleegkunde

Studenten van de opleiding Verpleegkunde kunnen ook nog studeren in woonzorgcentrum Paradijs (Transvaalstraat 44). Studenten die mee helpen bij het bedienen van de maaltijden in het Paradijs krijgen in ruil zelf een gratis middag- of avondmaal. Ze kunnen zich hiervoor, min. twee dagen vooraf, opgeven aan de balie van het woonzorgcentrum. Elke dag, ook in het weekend, van 9 tot 19.30 uur.

Midden 2017 ondertekenden stad Lier en Thomas More Kempen de samenwerkingsovereenkomst ‘Partners in education’ met als doel Lier als studentenstad op de kaart te blijven zetten.

StuLier is een samenwerking van Jeugdhuis De Moeve, Stadsmuseum Lier, Woonzorgcentrum Huize Nazareth, het Leescafé, Bibliotheek de Fé en Thomas More Lier.

Info

Jeugdhuis de Moeve – Louise-Marie Van Roy
tel. 03 491 62 09 - 0473 71 67 09
louise-marie@moeve.be

WZC Paradijs Lier
tel. 03 490 41 11
wzcparadijs@lier.be

Uitgelicht