Delen

Probeerpakket De Lijn voor verhuizers

Vier gemeenten stapten samen met De Lijn in een uniek proefproject waarbij verhuizers een gratis maandabonnement van De Lijn krijgen. Het is de bedoeling dat De Lijn het project in de loop van volgend jaar verder uitrolt in heel Vlaanderen.

Jaarlijks verhuizen ongeveer 600.000 Vlamingen. Dat zijn ruim een half miljoen mensen die hun verplaatsingsgewoonten veranderen en eventueel openstaan voor alternatieven. Het ideale moment dus om over te schakelen naar duurzame mobiliteit.

Gratis probeerpakket voor verhuizers

De Lijn pakt daarom uit met een gratis probeerpakket voor deze verhuizers. Ook Cambio en Blue-bike, duurzame mobiliteitspartners van De Lijn, doen een duit in het zakje. 

  • Gratis maandabonnement voor De Lijn voor het hele gezin, inclusief een gratis MOBIV-kaart waardoor je een hele maand kosteloos kan rijden met alle bussen en trams van de Lijn.
  • Cambio biedt een gratis lidmaatschap aan voor twee maanden voor zijn deelauto’s.
  • Een deelfiets uitproberen kan twaalf maanden lang met het gratis lidmaatschap van Blue-bike.

Zowel Cambio als Blue-bike rekenen enkel de gebruikerskost aan als een auto en/of fiets wordt ontleend.

Proefproject

De actie wordt tijdens de eindejaarsperiode afgetrapt, en loopt eerst exclusief in 4 pilootsteden. Lokeren, Lier, Diest en Heist-op-den-Berg sprongen meteen enthousiast op de kar. Zij krijgen de primeur om als eersten een mooi cadeau in de vorm van dit gratis probeerpakket aan te bieden aan hun nieuwe inwoners. Ook inwoners die binnen hun eigen stad verhuizen komen overigens in aanmerking. In Lier kunnen verhuizers het probeerpakket aanvragen bij de adreswijziging op hun e-ID aan het loket.

De actie loopt een drietal maanden in de pilootsteden. In het voorjaar van 2021 volgt een evaluatie. De Lijn wil de actie nadien uitrollen naar alle andere Vlaamse steden en gemeenten die geïnteresseerd zijn.

Uitgelicht