Delen

Opgelet voor valse verkopers!

Uit verschillende meldingen van Lierenaars bij de stad, de Lokale Politie Lier en Pidpa blijkt dat er momenteel een of meerdere bedrijven in Lier rondgaan of telefoneren met vragen over de kwaliteit van het leidingwater. Ze stellen voor een onderzoek of analyse te doen van het kraantjeswater en stellen de kwaliteit in vraag. Op deze manier proberen ze hun (dure) toestellen te verkopen. Sommigen beweren ook in opdracht van de stad te werken, maar dit klopt niet. Stad en Lokale Politie Lier willen de Lierenaars hierbij waarschuwen en vragen aandachtig te zijn voor zulke verkooppraatjes.

Pidpa meldt dat dit spijtig genoeg regelmatig voorkomt. Om die reden hebben zij op hun website alle nuttige info over dit soort zaken verzameld. Je vindt er alle informatie over de samenstelling van je leidingwater en tips over vermeende verkopers. Bij twijfel, informeer je zo nodig bij Pidpa op het gratis nummer 0800 90 300.

Je kraantjeswater is drinkwater van de beste kwaliteit, het is een voedingsmiddel dat streng wordt gecontroleerd door Pidpa op vraag van de overheid. Elke dag neemt Pidpa waterstalen op willekeurig gekozen adressen om nadien te laten analyseren in het laboratorium. Benieuwd naar de juiste samenstelling van het water bij je thuis? Neem een kijkje op de website van Pidpa, klik op het kaartje op Lier, kijk bij ‘gemiddelde watersamenstelling’ en geef je straat in.

 

Uitgelicht