Delen

Ontdek Van Boeckel 31/5 tot 2/6

Op 6 juli is het 75 jaar geleden dat een bekende Lierse kunstenaar overleed: kunstsmid Lodewijk – Louis - Van Boeckel. In 1900 stond hij aan de wereldtop van zijn ambacht en behaalde de hoogste onderscheiding op de wereldtentoonstelling van Parijs. Samen met horlogemaker Louis Zimmer, schilder Isidore baron Opsomer en auteur-schilder Felix Timmermans vormde hij het Klavertje vier van Lier.

Ontdek Van Boeckel in het weekend van 31 mei tot 2 juni

De Ambachtelijke Smedersgilde van België herdenkt het overlijden van deze veelzijdige kunstenaar met tal van activiteiten. 

 • Van Boeckelwandeling (met voordracht)
  Zondag 2 juni, om 14 uur in het Huis van Oscar (Vredebergstraat 6).
  Vooraf inschrijven via info@visitlier.be. 5 euro/persoon.
  Je kan bij Visit Lier ook op andere dagen een Van Boeckelwandeling (zonder voordracht) reserveren. En op zondag 16 juni staat de begeleide zondagswandeling van Visit Lier in het teken van Van Boeckel. Vertrek om 14 uur aan het stadhuis.
   
 • Smeed je mee?
  Vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni, telkens van 9.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 18 uur in het Hof van Santhoven (Vismarkt). Gratis.
  Scholen kunnen inschrijven voor kindersmeden via lm.de.pooter@skynet.be.
   
 • Tentoonstelling smeedwerk
  Van 31 mei tot 6 juli in het Hof van Santhoven (Vismarkt). Vrijwillige bijdrage.
  Info: tel. 015 31 16 67 - janvdv–smid@hotmail.com

Op 6 juli smeden de leden van de smedersgilde een lauwerenpalm die nadien op de grafsteen van Van Boeckel op begraafpark Mechelsesteenweg gelegd wordt. De originele palm is enige tijd geleden verdwenen.

Uitgelicht