Delen

Nieuwe samenaankoop van elektrische fietsen

Na een succesvolle editie in 2017 herhaalt IGEMO de samenaankoop elektrische fietsen in regio Rivierenland. Geïnteresseerde fietsliefhebbers zullen in mei-juni 2018 opnieuw de kans krijgen om een elektrische fiets met korting aan te schaffen. 

In het voorjaar van 2017 organiseerde IGEMO samen met Duffel, Lier, Mechelen en Willebroek een samenaankoop van elektrische fietsen en bakfietsen. Bij de samenaankoop werden 334 elektrische fietsen en 41 elektrische bakfietsen aangekocht, waarvan 47 elektrische fietsen en 4 elektrische bakfietsen in Lier.

Uit een rondvraag bij de kopers liet bijna 80% van hen weten zeer tevreden te zijn met hun aankoop. Meer dan de helft verklaart ook meer kilometers te fietsen dan voorheen. Ongeveer de helft van de ondervraagden doet dat voor woon-werk- of woon-schoolverkeer. De samenaankoop e-bikes heeft dus zeker een effect op de mobiliteit in de regio.

Door het grote succes vorig jaar besliste IGEMO om dit voorjaar opnieuw een samenaankoop e-bikes te organiseren, ook Lier doet opnieuw mee. De Lierenaars krijgen in mei-juni 2018 dus de kans om een elektrische fiets met korting aan te schaffen. Om verschillende doelgroepen aan te spreken, opteert IGEMO ervoor een aanbod van twee dames- en twee herenmodellen uit te werken voor particulieren. Elektrische bakfietsen worden dit jaar niet opgenomen.

Het aanbod van de samenaankoop wordt gekozen door een stuurgroep van enthousiaste inwoners die mee beslissen aan welke voorwaarden de e-bikes moeten voldoen en welke eisen gesteld worden aan leveranciers. Er wordt gekozen om een aanbod naar particulieren uit te werken met twee dames- en twee herenmodellen. Tussen deze modellen moet een voldoende groot prijsverschil zijn zodat verschillende doelgroepen zich aangesproken voelen. Zo willen we bijvoorbeeld ook de schoolgaande jongeren aanzetten tot meer fietsen.

Interesse?

Ik wil me vrijblijvend inschrijven en op de hoogte blijven van het aanbod elektrische fietsen.

Uitgelicht