Delen

Nieuw skatepark in de maak

Eind vorig jaar besliste de stad om skatepark Moevement volledig te vernieuwen. Het bestaande terrein wordt uitgebreid en omgetoverd naar een modern park waar zowel beginnende als ervaren skaters een uitdaging vinden.  

Het huidige asfaltterrein met losse skate-elementen ruimt plaats voor een geïntegreerd skatepark vol hoogteverschillen in gegoten beton. De lokale skaters werden nauw betrokken bij het ontwerpen van het nieuwe park. In het verleden gaven zij de stad ook al aanbevelingen voor de vernieuwing van bestaande toestellen. Toen een totaal nieuw skatepark nabije toekomst leek te worden, trok de jeugddienst samen met de skaters ‘op tournee’ langs verschillende skateparken. Bij elk skatepark werd aangegeven wat er goed of minder goed was. Nadien volgde een open vergadering waar alle geïnteresseerden hun wensen voor een nieuw skatepark konden uitspreken.  

Samen met de stadsdiensten en uitvoerder Concrete Dreams tekenden enkele jonge skaters mee de plannen uit. Tijdens de overlegmomenten werden twee jonge vaste lokale skaters (Thomas en Fynn) naar voren geschoven om mee de lastenboeken te beoordelen, de startvergadering te volgen en binnenkort ook de wekelijkse werfvergaderingen. Het resultaat mag er wezen. Het park wordt gevoelig uitgebreid van ca. 500 m² naar een oppervlakte van 925 m². Het parcours heeft een vlotte en logische flow en bestaat o.a. uit diverse banks, corners, curbs, quarters, een volcano, (double)stairs en een coole wallride tegen het gebouw.

Ondertussen is de stad al volop bezig met de voorbereidende werken op de site, de aannemer volgt met de effectieve werken vanaf 3 juni. Op woensdag 14 augustus skaten we het nieuwe park feestelijk in.

skateterrein

Uitgelicht