Delen

Neem deel aan de inleefweek tegen armoede

Op 17 oktober 2019 is het opnieuw werelddag van verzet tegen armoede. Om een breed publiek te sensibiliseren rond het thema armoede organiseren we voor de derde keer een inleefweek.

Armoede in Lier?

Wie dacht dat er in Lier geen armoede voorkomt zit goed fout. Enkele cijfers: momenteel moeten zo’n 450 alleenstaanden en gezinnen rondkomen met een leefloon; méér dan 200 cliënten zijn in begeleiding bij het OCMW voor schuldenproblemen; 1 kind op 7 groeit in Lier op in armoede;… Kortom: voor velen is armoede in Lier rauwe realiteit.

Wat brengt het teweeg bij jou?

En wat vinden we van mensen die het met een beperkt inkomen moeten stellen? Soms vinden we hun bestedingspatroon maar zus en zo en zijn we van mening dat “ze zelf maar moeten veranderen, dan komen ze wel rond”. “Eigen schuld, dikke bult“ en “wie wil werken vindt werk” zijn (vaak) gehoorde opmerkingen. 

Wat verwachten we van jou?

Tijdens deze week vragen we je om een beperkt budget te besteden aan voeding, verzorging, onderhoud van woning, vervoer, kleding, ontspanning, …. Lukt het jou zoals zovele arme gezinnen om met een erg krap budget te overleven?

Tevens zetten verschillende werkingen hun deuren open zodat je kennis kan maken met mensen die leven in armoede en diensten die inspelen op de armoedeproblematiek.

Deze inleefweek duurt maar enkele dagen. Besef dat mensen in armoede dag in dag uit moeten proberen rond te komen, veelal met tal van problemen geconfronteerd worden en “het meestal zelf maar moeten uitzoeken".  

Doe mee!

We dagen je uit! Ervaar gedurende 1 week wat het betekent om rond te moeten komen met een beperkt budget. Leef je 1 week in armoede in, en maak kennis met een wereld die je misschien minder kent…

Hopelijk is deze week ook voor jou een “verrijkende” ervaring. 

Inschrijven kan online.

Heb je vragen? Neem gerust contact op via tel. 03 8000 520.

Uitgelicht