Delen

NIEUW: aanvragen innames openbaar domein volledig digitaal

We blijven verder inzetten op digitalisering. Na het digitaliseren van verschillende processen is het nu de beurt aan de aanvragen voor innames van het openbaar domein. We zijn met een online platform gestart waarmee zowel jouw aanvraag als de behandeling ervan intern volledig digitaal gebeurt. Met het gebruik van dit systeem volgen we een aantal andere gemeenten en politiezones zoals Turnhout, Leuven, Kortrijk, Hasselt.

Online aangevraagd, verwerkt, betaald en afgeleverd

Vanaf nu gebeuren de innames openbaar domein voor een container, verhuis of verbouwingen volledig digitaal via het nieuwe gebruiksvriendelijke aanvraagformulier. Het formulier begeleidt de gebruiker in enkele kliks naar het indienen van een aanvraag. Zowel het intekenen van plannetjes als de betaling voor de inname gebeuren volledig online. Daarbij ziet het systeem automatisch of er andere innames zijn door een koppeling met GIPOD (Generiek Informatieplatform Openbaar Domein), waarmee conflicten vermeden worden.

Ook voor aannemers betekent dit een hele verbetering. Zij kunnen immers de nodige innames voor hun werken, die al via GIPOD werden ingegeven, vlot online aanvragen/ingeven via een aparte knop.

De aanvraagprocedure voor een inname van het openbaar domein verloopt hiermee een pak eenvoudiger en sneller. Heb je nog bijkomende vragen bij je aanvraag, dan kan je uiteraard nog steeds telefonisch of op afspraak aan het loket terecht.

> Ga naar het nieuwe aanvraagformulier

 

Uitgelicht