Delen

Lier finalist ‘Overheidsorganisatie van het Jaar® 2018'

Overheidsorganisatie van het Jaar®’ is een initiatief dat in het leven werd geroepen door EY, De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis. Dit jaar is het aan zijn vijfde editie toe. De initiatiefnemers willen met de prijs hun waardering en erkenning uitspreken voor doeltreffende en innoverende overheidsorganisaties die burgers en bedrijven ten goede komen. Stad en OCMW Lier namen dit jaar voor het eerst deel en slepen al meteen een nominatie in de wacht in de categorie ‘Prijs Lokaal’. Onze kandidatuurstelling werd als finalist gekozen door een Academische Raad, bestaande uit vooraanstaande professoren met expertise in de openbare sector.

In deze kandidatuurstelling lag de focus op de actieve uitbouw van een moderne overheidsorganisatie. Stad en OCMW Lier voeren daarbij op een professionele en kwalitatieve manier de organisatiedoelstellingen uit. Lier is één van de eerste gemeenten die koos voor een volledige integratie van Stad en OCMW en we zijn pionier voor verschillende digitaliseringsprojecten. Zo heeft de organisatie ondertussen tal van innovaties op haar palmares staan. We waren bijvoorbeeld winnaar van de UNIZO-prijs voor de meest ondernemende gemeente en werden genomineerd voor de Smart City Award. Tal van toepassingen die in Lier uitgerold zijn, bleken baanbrekend zoals het werken op afspraak, de automatische notarisbrieven, de KLIP aanvragen, het volledig automatiseren van bestelbons en facturatie, digitaal vergaderen, rapporteringstools,… Daarbij komt dat er rond digitaliseren een duidelijke visie bestaat binnen de organisatie. Wij kiezen er bewust voor om aan elk proces dat herbekeken en/of verfijnd wordt een digitaliseringsproces te koppelen waarmee we snel aan de slag kunnen. Meteen maken we zo ook werk van een duurzame organisatie en een organisatie met oog voor procesoptimalisatie, efficiëntiewinsten en administratieve vereenvoudiging. We zetten ook bewust in op een modern personeelsbeleid waardoor we een aantrekkelijke werkgever zijn en waarbij we een organisatie willen zijn waarin medewerkers zich kunnen ontplooien en waarin veel ruimte wordt gecreëerd om innovatief te kunnen werken.

Een jury, samengesteld uit prominenten uit de ondernemerswereld, heeft op 6 maart de winnaars geselecteerd. De stad Waver heeft de prijs in de categorie 'Lokaal' gewonnen.

Uitgelicht