Delen

Gastgezinnen gezocht!

In het Western-European Model European Parliament (WEMEP II)- project buigen jongeren uit het vierde of vijfde middelbaar zich over ernstige actuele problemen waarvan zij vinden dat de Europese Commissie daar dringend oplossingen voor moet bedenken.

Zij debatteren in het Engels over de problemen en proberen daarvoor oplossingen aan te reiken. Die oplossingen vervatten ze in resoluties, waarover gestemd wordt. Achteraf worden deze resoluties overgemaakt aan het Europese Parlement, de Europese Commissie en hun eigen nationale parlementen.

De problemen waarover gedebatteerd wordt, zijn:

  1. Europees Scepticisme/Youth Empowerment,
  2. Terrorisme,
  3. Vluchtelingencrisis/Migratie,
  4. Jeugdwerkloosheid,
  5. Klimaatsverandering/Circulaire Economie.

Dit project wordt gesteund en medegefinancierd door ERASMUS+, de Provincie Antwerpen, Stad Lier en Lokale Politie Lier, Sint-Gummaruscollege Lier, Thomas More Hogeschool Lier, MEP BELGIUM vzw en MEP EUROPE INTERNATIONAL.

Het Sint-Gummaruscollege neemt al deel aan dit project sinds 1991. Ook nu zal een team jongeren en leraren gedurende een week deelnemen aan het project dat geleid wordt door laatstejaarsleerling van de school Emma Hanegraef uit Lier en Paul van Turenhout.

De delegaties komen uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, en het Verenigd Koninkrijk. Zij komen in Lier aan op donderdag 25 januari en vertrekken op 30 januari 2018.

Gastgezinnen gezocht

In het kader van de sociale uitwisseling, wil men deze jongeren ook laten kennismaken met de Lierenaars. De organisatoren zijn daarom nog op zoek naar gastgezinnen bij wie een of meerdere deelnemende jongeren 5 nachten kunnen verblijven. Vraag is ook om op donderdag 25 en vrijdag 26 januari een avondmaaltijd voor hen te voorzien.

In 2012 vond dit project ook plaats in Lier. Het werd toen een groot succes, niet in het minst door de gastvrijheid van de Lierenaars. De organisatoren hopen ook nu op de steun van gastgezinnen te kunnen rekenen.

Wil jij graag gastgezin zijn? Neem dan contact op met Sofie De Wachter (sofiedewachter@hotmail.com), Emma Hanegraef (emma.hanegraef@hotmail.com) of Paul van Turenhout (paul.van.turenhout@telenet.be).

Uitgelicht