Delen

Een lichtje voor jou

Net zoals andere jaren willen we rond deze tijd van het jaar voor extra veel gezelligheid zorgen in Lier en Koningshooikt. Dat het dit jaar wellicht een kerst en nieuw wordt zoals we er nog nooit een kenden en hopelijk nooit nog zullen kennen, zal ons niet tegenhouden om meer warmte voor elkaar te creëren. We doopten ‘Kerst in Lier’ om tot ‘Een lichtje voor jou’. Zo wil de stad – ondanks het uitblijven van de gewoonlijke kerst- en eindejaarsactiviteiten – initiatieven om meer licht en warmte te creëren mee ondersteunen.

Hier en daar zag je al extra lichtjes schitteren, aan gebouwen, bruggen, etalages van winkeliers,… maar vooral ook achter de ramen of aan gevels van huizen. Heel wat straten engageerden zich samen om voor meer licht en gezelligheid te zorgen dichtbij huis. Mooi Lier!

De kerstverlichting steekt dit jaar in een nieuw jasje. Naast het stadhuis waar het belfort een verlichte schapenkop kreeg, krijgt ook de Gevangenepoort sfeervolle verlichting. Als blikvanger op de Grote Markt en op het Koningsplein komt nog een sprookjesachtig verlichte boog/prieeltje om de pleinen een extra warme sfeer te geven. De kerstverlichting boven de winkelstraten werd ter gelegenheid van Local Friday en online lokaal kopen vrijdag 27 november al ontstoken. De overige kerstverlichting in Lier en Koningshooikt volgt op 4 december.

Een lichtje voor jou - doe mee, zorg voor licht, zorg voor elkaar

Doe jij ook mee? Steek een lichtje aan, als teken van hoop en verbondenheid en creëer zo mee overal extra warmte en gezelligheid tijdens de donkere wintermaanden. Hang de 'een lichtje voor jou'-poster voor je raam en draag zo mee deze warme boodschap uit voor alle Lierenaars en Hooiktenaars. Je kan de poster zelf afdrukken of halen bij het onthaal van het stadskantoor (Paradeplein 2 bus 1), Visit Lier (Grote Markt 58) of bib de Fé (K. Mercierplein 6).

Leuk voor de kindjes of andere creatievelingen: een kleurplaat-versie van de poster!

Combineer de ‘een lichtje voor jou’-poster met een lampje achter je raam, een kerstslinger, een glimmende kerstman in de voortuin/op je terras, of een Warmste Week-vlammetje, …! Als extraatje kreeg je bij de Peperbus kort een uitdrukkaart met kerstfiguurtjes. Maak er een winters tafereeltje mee om je kast of tafel op te fleuren, of zet het – samen met een lichtje – voor je raam. De enveloppe kan je gebruiken als achtergrond. Kleef het op een stuk karton of op de binnenzijde van een schoendoos. Een Lierse versie van het traditionale kerststalletje voor wie wil.

Win!

Toon jouw lichtje online. En deel een foto van je lichtje op instagram en/of facebook met #instadlier en #eenlichtjevoorjou. Zo zet je Lier ook online in ’t licht. Bovendien maak je kans op een cadeaupakket met bakmix van Koekebakkevlaaien en een centrumbon van 25 euro!

Hang de ‘een lichtje voor jou’-poster (of kleurplaat) voor je raam of toon ons hoe jouw Liers wintertafereetje eruitziet! Deel je foto met #eenlichtjevoorjou #instadlier op facebook of instagram. Heb je een privéaccount? Stuur ons een berichtje.

Acht kleine virtuele kerstcadeautjes

Als heel speciaal lichtje voor jou, zorgt het Liers cultuurcentrum tijdens de maand december voor een warme gloed in jouw woonkamer. Je hoeft ons hierbij niet af te vinken als knuffelvriend want de kerstsfeer die we tot bij jou brengen is virtueel en veilig maar toch voelbaar. Voor je aan de kerstdis begint, serveren we vanaf 7 december acht verschillende kerststerren die je op geheel eigen wijze doorheen de donkere dagen zullen fonkelen. Acht artiesten presenteren acht kleine kerstcadeautjes die je één voor één mag openen! Voel je al een warme gloed vanbinnen? #eenlichtjevoorjou

Gedurende de maand december zal er op acht opeenvolgende data telkens een aflevering/filmpje verschijnen op www.kerstinlier.be en op de verschillende facebookpagina’s van de stad. Kruis alvast de volgende data aan in je agenda en nestel je met een dekentje in de zetel:

  • Maandag 7 december
  • Donderdag 10 december
  • Zaterdag 12 december
  • Maandag 14 december
  • Donderdag 17 december
  • Zaterdag 19 december
  • Maandag 21 december
  • Donderdag 24 december

Uitgelicht

Poster - een lichtje voor jou

Kleurplaat - een lichtje voor jou