Delen

Doorprik voordelen

21 maart is internationale dag tegen racisme en discriminatie. Deze dag werd in 1966 door de Verenigde Naties uitgeroepen.  Sindsdien staan we jaarlijks stil bij het belang van de strijd tegen racisme en discriminatie. 

Onder discriminatie verstaan we ‘het ongelijk of oneerlijk behandelen van een andere persoon op basis van persoonlijke kenmerken zoals leeftijd, handicap, nationaliteit, huidskleur, afkomst, geaardheid, handicap...’ Discriminatie is ook strafbaar.

Op woensdag 21 maart krijgen  bezoekers aan de balie van het stadskantoor en van het sociaal huis een waaier aan informatie over discriminatie. Er is ook een lekker proevertje voorzien.

Hoe discriminatie stoppen?

Nog te vaak ondergaan mensen kleine tot grotere pesterijen, beledigingen of uitsluiting. Slachtoffers kunnen beroep doen op een advocaat of een dienst die strijdt tegen discriminatie. Ben je zelf slachtoffer of getuige en wil je hiervan (anoniem) melding maken dan kan dit bij Unia Regio Antwerpen, De Coninckplein 25, 2060 Antwerpen, antwerpen@unia.be of tel. 03 338 38 91. Hebt u in Lier een luisterend oor of doorverwijzing nodig, vraag dan naar de consulent diversiteit in het Sociaal Huis.

Een luisterend oor of informatie nodig? Op woensdag 21 maart kan u aan de balie van het stadskantoor en het sociaal huis terecht. Wij helpen je graag verder en verwennen je met lekkere hapjes. Je bent steeds van harte welkom!

 

Uitgelicht