Delen

Bronzen Woensdagen

De Bronzen Woensdagen zijn voor de zomer wat de zwaluw is voor de lente. Het is dus weer tijd voor de zomeravondconcerten in juli en augustus op de historische beiaard van de Sint-Gummaruskerk!

Ook dit jaar is er een heel afwisselend programma samengesteld, met beiaard solo, maar ook beiaard vierhandig, en beiaard in samenspel met andere instrumenten. Zo kan je onder andere luisteren naar twee muzikanten van het orkest van André Rieu tijdens het voorlaatste concert, en sluit de concertenreeks af met een samenspelconcert met ondertussen befaamd talent uit Lier, namelijk klassiek accordeonist Jef De Haes.

De Bronzen Woensdagen starten met een voorafje op woensdag 27 juni met de leerlingen van de hogere graad van de Lierse beiaardklas, afgewisseld met leerlingen van de Lierse koperklas. Daarna volgen de concerten op alle woensdagen van juli en augustus, telkens van 20 tot 21 uur.

Welkom voor alle concerten in de rustige luistertuin van de bibliotheek, ingang Deensestraat, waar de Lierse Beiaardvereniging je een drankje serveert tijdens het concert. Je kan er ook de beiaardier aan het werk zien op groot scherm.

De concerten op 4 juli en 1 augustus worden vooraf gegaan door een torenbezoek. Info en reservatie: www.visitlier.be.

Alle informatie over de Bronzen Woensdagen en over de beiaard van de Sint-Gummaruskerk vind je op www.beiaardlier.be.

Uitgelicht