Delen

Assefoetsies zakasbakjes

Samen met Bonheiden, Duffel, Mechelen, Putte, Puurs-Sint-Amands en Willebroek gaan we de strijd aan tegen sigarettenpeuken en bedelen we zakasbakjes.

Jaarlijks worden er ongeveer 4500 miljard peuken weggegooid. In Vlaanderen bestaat 49 % van het ingezamelde zwerfvuil uit peuken. Eén peuk blijft tot 12 jaar liggen en kan 500 liter water vervuilen. Niet te onderschatten dus!

Afvalintercommunale IVAREM voerde in Bonheiden, Duffel, Lier, Mechelen, Putte, Puurs-Sint-Amands en Willebroek campagne om rokers op evenementen te sensibiliseren én een alternatief te bieden: een zakasbakje (Assefoetsie). In 2017 en 2018 deelde IVAREM 5 000 zakasbakjes uit.

Nu gaan ze een stap verder. IVAREM bestelde via Mooimakers 22.000 zakasbakjes. De zakasbakjes worden op de achterzijde bedrukt met een sensibiliserende boodschap en werden bedeeld aan de 7 deelnemende gemeenten. 

Met de bedeling van de zakasbakjes willen we een duidelijk signaal geven: peuken horen niet thuis op de grond!

Ga langs aan de onthaalbalie van het stadskantoor of bij de bonnetjesstand van Lier Centraal, vul de flyer in en krijg een gratis assefoetsie!

 

Uitgelicht