Delen

Wist je dat Lier een petekind heeft?

Je zag de militairen van het Bataljon Artillerie ongetwijfeld al eens door de Lierse straten defileren.

De stad Lier werd in 1962 peter van het 2de Regiment Veldartillerie. Sinds het begin van het peterschap zijn de wederzijdse bezoeken uitgegroeid tot hechte, familiale vriendschapsbanden. Na een reorganisatie bij Defensie in 2010 kreeg de nieuwe eenheid de benaming Bataljon Artillerie. Lier behield het peterschap over dit Bataljon.

Een delegatie van het Bataljon is steeds aanwezig bij belangrijke gebeurtenissen in onze stad. Op 21 juli en 11 november zijn ze ook steeds aanwezig om hulde te brengen bij het monument van de gesneuvelde soldaten in de Begijnhofstraat van beide wereldoorlogen. Ook bij de jaarlijkse Pallieterjogging zijn ze van de partij en lopen vooraan bij de kinderloop.

Het bataljon beschikt over twee legerbasissen. Een in Brasschaat en een in Lombardsijde.

Het Bataljon Artillerie organiseert jaarlijks tal van activiteiten zoals een jeugdsportdag voor 16 tot 20-jarigen en het beheer van het Gunfire museum. Een bezoek aan dit museum is een echte tip voor een uitje met het gezin. Je dient hiervoor wel een afspraak te maken.

De organisatie van de vierdaagse van de Ijzer is mede in handen van het Bataljon. Volgens korpsadjudant Vandeperre is elke dag van de vierdaagse van de Ijzer, een aanrader om mee te wandelen.

Het bataljon wil graag de banden nauwer aanhalen en zoveel mogelijk Lierenaars met hun werking laten kennismaken. Zowel in de Uitkalender van de Peperbus als op deze website houden we je op de hoogte van de activiteiten van het Bataljon.

Bataljon

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder