Delen

FiereLier 2016

Oktober - november - december

Fierelier Tom

De heer Tom Van Caeyzeele en zijn dochtertje Fien ruimen elke zondagvoormiddag het zwerfvuil op in hun wijk Het Looks. Zij doen dit met veel enthousiasme en liefde voor de wijk. Door hun opruimacties wordt de buurt aangenamer en properder. Soms tracht hij de buurtbewoners ook op ludieke wijze te wijzen op het belang van een aangename en propere buurt. Voor hun vrijwillige inzet ontvangen zij de Fierelier-prijs voor de maanden oktober-november-december 2016.

Foto © A. Van Loock

Juli - augustus - september

Fierelier-winnaar voor de maanden juli – augustus – september is mevrouw Willems-De Rijck.

Gedurende 7 maanden heeft deze kranige dame voor haar buren gezorgd. Haar buurman verbleef bijna drie maanden in het ziekenhuis na een val en een hartoperatie. Daarna volgde een lange revalidatie. Zijn echtgenote is rolstoelgebruiker en kan dus moeilijk op eigen houtje boodschappen doen. Mevrouw Willems-De Rijck bood als buurvrouw spontaan haar hulp aan.  Ze deed boodschappen, bracht het huisvuil weg, ging naar de apotheker, bracht de buurvrouw naar haar man in het ziekenhuis, ging met haar naar de kapper, en ging haar buurman halen in het ziekenhuis.

Ze heeft zich vrijwillig ingezet om haar buren te helpen en te steunen  in deze moeilijke periode. Dat verdient een Fierelierprijs.

April - mei - juni

Cesaar Verbiest en Georgette Van Loock, wonende op het Koningsplein in Koningshooikt, zetten zich meerdere keren per week actief in om het plein netjes te houden. Papiertjes oprapen, vuil opruimen, bladeren bij elkaar vegen, ze doen dit allemaal. Ze dragen daarmee duidelijk hun steentje bij aan het creëren van een aangename en propere buurt.

FiereLier juni 2016 

Foto © Lier in Beeld.

Januari - februari - maart

Eerste FiereLier van 2016: Khuddam ul Ahmadiyya.

De jongerenvereniging Khuddam ul Ahmadiyya van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap zet zich actief in voor het Lierse verenigingsleven, door verenigingen van alle strekkingen bij te staan met logistieke en praktische hulp. De voorbije jaren zetten enkele leden het nieuwe jaar telkens in met het schoonvegen van het Zimmerplein op 1 januari.

Ze doen dit volledig op vrijwillige basis. Ook in de toekomst wil Khuddam ul Ahmadiyya met plezier een handje blijven toesteken om de stad proper te houden. Op uitdrukkelijke vraag van de organisatie werden ze niet beloond met een Centrumbon, maar mochten ze een oorkonde in ontvangst nemen.

jongerenvereniging Khuddam ul Ahmadiyya

Anees Ahmed ,voorzitter Khuddam ul Ahmadiyya Lier: 'We willen als organisatie de moslimgemeenschap op een positieve manier naar buiten brengen. De opkuisactie gebeurt als een teken van ons maatschappelijk engagement.'

Uitgelicht

Externe communicatie

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 351

lees verder