Delen

Oplaadeiland elektrische voertuigen

  • Er is een laadpaal voor elektrische voertuigen ter beschikking in de Schapekoppenstraat.

  • Het oplaadeiland kan zowel gebruikt worden door wagens als door fietsen. Er zijn 2 oplaadpunten voor elektrische auto’s en 6 voor elektrische fietsen of scooters.

  • Automobilisten met een elektrisch voertuig hebben de keuze om op te laden met een klassiek stopcontact op een voeding van 16 ampère, ofwel met een aangepast stopcontact op 32 ampère, in functie van de technische specificaties van hun voertuig. Op 32 ampère is een lege autobatterij gemiddeld in 2 uur opgeladen. Elektrische fietsen en scooters kunnen met zes tegelijk opladen. Afhankelijk van de toestand van de batterij zullen ze 30 minuten tot 4 uur nodig hebben om de batterij volledig op te laden.

  • In ieder oplaadpunt wordt een Telenet Hotspot geïntegreerd. Zo kunnen de bestuurders hun mails beantwoorden, Facebook checken of de krant online lezen tijdens het opladen. Via een vaste internetlijn voorziet Telenet connectiviteit tussen de oplaadpaal en zijn achterliggend beheersystemen.

  • Bestuurders van een elektrische wagen kunnen via http://www.bluecorner.be een abonnement aankopen voor 96 euro per jaar. Om gebruik te maken van het oplaadeiland voor fietsers en scooters dien je een laadkaart aan te kopen. Met deze laadkaart kan je 6 maand onbeperkt herladen.

> Een laadkaart voor fietsen en scooters kopen

Stopcontact oplaadeiland

Oplaadeiland

Uitgelicht

EVA brochure

20 juni 2013,  pdf, 813kB

Download dit bestand

BlueCorner eindgebruikers

11 december 2013,  pdf, 1MB

Download dit bestand

Website Blue Corner

Website Elektrische Voertuigen in Actie