Delen

Creëer zelf een uniek Liers schapenkopproduct!

Loop  je als ondernemer of handelaar reeds een tijdje rond met het idee om een uniek product te creëren in de vorm van het Lierse schapenkoplogo? Dat kan! De stad stelt daarvoor een ‘tag’ of beeldmerk ter beschikking op basis van het bestaande logo.

Sinds de lancering in 2011 van het schapenkoplogo met bijhorende baseline ‘Lier. Plezier op kop’, hebben de Lierse inwoners, ondernemers en verenigingen het beeld van de schapenkop gretig omarmd. Het logo is uitgegroeid tot een zeer herkenbaar beeld van de schapenkop die fier is op zijn stad. Meermaals kwam dan ook de vraag om het schapenkoplogo te mogen gebruiken voor allerlei evenementen, of op/in eigen producten. Bijkomend kwam de vraag of men zelf publiciteit mocht maken verwijzend naar het schapenkoplogo van de stad. Vroeger bleef het gebruik van het logo echter voorbehouden aan de stedelijke diensten.

Het schapenkoplogo en de baseline ‘Lier.Plezier op kop’ blijft exclusief voor de communicatie en promotie van de eigen initiatieven en producten van de stad Lier. Maar daarnaast is, om verwarring te vermijden een apart beeldmerk gecreëerd, afgeleid van het bestaande logo. Bedoeling is dat handelaars/ondernemers dit beeldmerk hanteren in combinatie met de ‘tag’ ‘100% made in Lier’ voor de creatie van '100%' Lierse producten.

Wil je als Lierse handelaar of ondernemer een koekje of snoepje, onderlegger of speelgoed, … in de vorm van de schapenkop creëren, dan kan dat, mits je je idee ter goedkeuring voorlegt. Alle initiatieven dienen voor ze in productie gaan en gelanceerd worden in combinatie met het '100% made in Lier'-label eerst ter goedkeuring voorgelegd te worden aan het College van burgemeester en schepenen. Na goedkeuring mag je gebruik maken van het label voor promotie van je product. Zo pik je een graantje mee van het succes van het schapenkoplogo en krijg je extra visibiliteit. Je aanvraag doe je via communicatie@lier.be.  
 

Puur Frituur 

De eerste handelaar die een product met de tag ‘100% made in Lier’ mag verkopen, is Puur Frituur (Boomlaarstraat 116). Het gaat om een gehaktkoekje in de vorm van het schapenkoplogo.

Vleesbroodje

Broodatelier Siebens-Vrancx

Broodatelier Siebens-Vrancx uit de Berlarij en de Zagerijstraat heeft als tweede de tag '100% made in Lier' gekregen. Ze verkopen cupcakes in de vorm van schaapjes.

cupcake

© Lier in beeld

Chocolatier Dom

Chocolatier Dom (Grote Markt 10) maakt pralines in de vorm van het schapenkoplogo.

praline

Luth Juwelen

De Lierse ontwerpster en edelsmid Lutgart Goossens maakt verschillende schapenkopjuwelen.

Schapenkopjuweeltje

Juwelen Jeroen Ceuppens

 Juwelen met het schapenkoplogo, te koop bij Nauwelaerts Opticiens.

Jeroen Ceuppens

Bakkerij De Bakker

Bij bakkerij De Bakker kan je een uniek ijsje eten: heerlijk vanille-ijs gemaakt van schapenmelk gepresenteerd tussen twee koekjes in de vorm van het schapenkoplogo. 

ijsje

Koekjes Koekebakkevlaaien

Bij Koekebakkevlaaien kan je koekjes bestellen met een ‘stempel’ van het Liers schapenkoppenlogo. Je kan ook nog een naam toevoegen op de koekjes. Zo worden het echte geboortekoekjes!

geboortekoekjes

Studio Mariposa

Op zoek naar unieke wenskaarten? Neem dan eens een kijkje bij Studio Mariposa. Zij ontworpen deze leuke wenskaarten met ons schapenkoppenlogo.

wenskaarten

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder