Delen

Word vrijwilliger bij Archief Lier

Wil je helpen bij het ontsluiten van archief en documentatie rond de geschiedenis van Lier en Koningshooikt? Meld je aan als vrijwilliger bij het Archief Lier! Samen bekijken we welke taken je kan opnemen of bij welk project je betrokken wordt. Je komt terecht in een warme en gevarieerde groep van vrijwilligers.

Mogelijke taken:

  • ordenen en beschrijven van archief- en documentatiebestanden
  • beschrijven van beeldmateriaal voor de beeldbank Lier
  • helpen bij de ontsluiting van de erfgoedbibliotheek

Vacature: Archief Lier zoekt vrijwilligers!

Heb je interesse in het inventariseren van oude documenten? Ben je vertrouwd met administratief werk? Of ken je het ambacht van Lierse kant? Dan is het Archief Lier naar jou op zoek.

Dit najaar start het archief met de verhuis van oude documenten uit het rijke OCMW-archief. Het gaat om enkele honderden meters documenten uit de periode 13e tot 20e eeuw. Daarnaast worden 29 unieke patroonboeken van een Liers kantatelier gereinigd en opnieuw verpakt. Voor dit nauwgezette, voorzichtige en fijne werk zoeken we helpende handen.

Na een korte opleiding ga je zelfstandig aan de slag. De archiefmedewerkers begeleiden je waar nodig en je mag rekenen op de nodige voorzorgsmaatregelen zodat je in alle veiligheid kan werken.

Info: archief@lier.be of tel. 03 8000 314

 

 

Uitgelicht

Archief Lier

Archief
Dungelhoeffsite
Paradeplein 3
2500 Lier
tel. 03 8000 314

lees verder