Donderdag 16 maart t/m vrijdag 7 april: overweg Bist afgesloten

Bezoekadres:
Bist , 2500 Lier
Google maps Donderdag 16 maart t/m vrijdag 7 april: overweg Bist afgesloten

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgisch spoorwegnet, voert binnenkort vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn L 15 (Antwerpen-Berchem - Hasselt) en dit aan de overweg van de Bist in Lier.

Welke werken voeren ze uit?

Ter hoogte van de overweg van de Bist worden de wissels aan vernieuwingwerken onderworpen.

Wanneer wordt er gewerkt?

  • Vanaf zaterdag 4 maart tot en met vrijdag 17 maart zullen er zowel tijdens de week als tijdens de weekends ’s nachts voorbereidende werken worden uitgevoerd.
  • Daarna worden tijdens de weekends van 18-19 en 25-26 maart telkens van vrijdagnacht tot maandagmorgen de wissels vernieuwd.
  • Tot slot wordt er tot en met maandag 10 april ’s nachts gewerkt aan de spanningsregeling, de aanleg van de overweg en de opruimwerken.

Infrabel doet al het mogelijke om nachtwerken zo veel mogelijk te beperken. Omdat ze de sporen in de week niet buiten dienst kunnen stellen en omdat de veiligheid op elk moment verzekerd moet blijven, zijn deze jammer genoeg niet uit te sluiten. De werken worden dus zowel overdag als ’s nachts als tijdens het weekend uitgevoerd en kunnen enige geluidshinder veroorzaken. Ze doen er alles aan om de hinder tot het strikte minimum te beperken.

Wat is de impact van deze werken?

Vanaf donderdag 16 maart om 6 uur tot en met vrijdag 7 april wordt de overweg in de Bist afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Marnixdreef, Kleine Puttingbaan, Stationssteenweg en Torenvenstraat. Fietsers worden omgeleid via Kriekenstraat en Heidebloem.

Meer info 

Infabel - cel Info Buurtbewoners
tel. 0800 55 000
info.projecten@infrabel.be

Uitgelicht

Mobiliteit

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 383

lees verder