Delen

Samenwerking tussen Boechout en Lier in het kader van toeristische projecten

De Stad Lier en de gemeente Boechout tekenden een intentieverklaring over toekomstige samenwerking in het kader van toeristische projecten.

De voorbije maanden toetsten Lier en Boechout de mogelijkheden af om het wederzijdse toeristische aanbod aan elkaar te koppelen en nieuwe opportuniteiten te zoeken. Toeristen die onze regio bezoeken beperken zich namelijk niet tot een bezoek aan één gemeente. Zij verkennen graag de ruimere regio, zeker wanneer die interessante zaken te bieden heeft. En dat is voor Lier en Boechout zeker het geval. Daarom besluiten de stad Lier en de gemeente Boechout de krachten te bundelen.

Met een intentieverklaring engageren beide gemeenten zich om gezamenlijke projecten uit te werken. Ook op het vlak van wederzijdse promotie worden concrete afspraken gemaakt.

Liers schepen van Toerisme Rik Verwaest: “Boechout en Lier hebben elkaar veel te bieden. Lier heeft een sterk hotelaanbod en een goed uitgebouwde toeristische dienst. Boechout haalt dan weer 100.000 man naar de regio met Sfinks en beschikt over uniek erfgoed dat ons eigen aanbod mooi aanvult. Een samenwerking biedt ons dus allebei alleen maar voordelen.”

Ook Els Augustinus, schepen van Toerisme in Boechout, ziet muziek in het project. “Lier en Boechout liggen op een spreekwoordelijke boogscheut van elkaar, er zijn veel dingen die we samen kunnen doen. Gegidste wandelingen in Boechout door stadsgidsen van Lier. Wandel- en fietstochten tussen Lier en Boechout. VisitLier neemt een bezoek aan onze Steenen Molen op in het toeristisch aanbod. We willen samenwerken rond het Food&Musicfestival Konfijt in Boechout en streekproducten promoten. Een sportstage volgen in ons nieuwe Sportpark Sneppenbos? Genieten van de zomerse festivalsfeer op Sfinks Mundial Latino in Lier of Sfinks Mixed in Boechout? Lier is de ideale gastheer om jongeren overnachting aan te bieden via Bed Muzet. Onze hotels, B&B’s en horeca kunnen we samen promoten. In Boechout zijn we blij met deze nieuwe samenwerking.”

Naast het akkoord over de samenwerking met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, bevestigen Lier en Boechout met deze intentieverklaring nog maar eens de vele gemeenschappelijke raakvlakken.

Uitgelicht

Visit Lier

Grote Markt 58
2500 Lier
tel. 03 8000 555

bezoek de site