Delen

Komeetstraat: OCT papier en karton met toegangscontrole

Aan de ondergrondse container (oct) voor papier en karton aan de sporthal in de Komeetstraat wordt in verhouding veel meer aangeboden dan in de andere oct’s. Ondanks dat de oct’s twee keer per week geledigd worden, zijn de systemen na het weekend vaak opnieuw overvol. Omdat het gebruik van de oct’s voor papier en karton gratis is, vermoedt men dat heel wat bezoekers van de sporthal hun papier en karton meebrengen om daar in de container te steken.

Om overlast zoals sluikstort bij een overvolle oct voor de buurt te beperken en te vermijden, werd eind november de bestaande oct voor papier en karton als proefproject uitgerust met een badgelezer. Elke inwoner met een badge voor een oct kan met zijn badge de oct openen om zo gratis zijn papier en karton te deponeren. Wie geen badge heeft, kan zijn papier en karton niet langer in de oct steken.

Het gaat om een proefopstelling die na 6 maanden geëvalueerd zal worden. Aan alle andere oct’s in de stad wijzigt niets.

Er zijn in Lier 12 oct’s voor papier en karton inclusief de oct aan de sporthal (Komeetstraat): Anton Bergmannlaan – Rederijkerslei, Blokstraat – Wallenhof, Hoogveldweg, K. Astridlaan – A. Vanderpoortenlaan, De Laag Koningshooikt, Kroonstraat, Leeuwstraat, Mechelsesteenweg- Rode Kruislaan, Pieter Breughellaan – David Tenierslaan, Kapucijnenvest – Keizershof, Sionsplein.

 

Info

Ivarem
tel. 08000 90 441

Uitgelicht

Technisch bureau

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
03 8000 300

lees verder