Delen

Nog meer plezier in stadspark Lier

Stad Lier en vzw Werkmmaat blijven elk jaar inzetten op het versterken van de talrijke troeven van het stadspark. Deze mooie groene zone in het centrum, biedt tal van mogelijkheden rond recreatie, sport en ontspanning, evenementen, minigolf, picknicken en speelplezier. Ook dit jaar willen we de talrijke gebruikers van deze groene long nog meer verwennen.

Vertelhuisje 

De speeltuin heeft er een attractie bij, een puntvormig huisje vormt het perfecte kader voor allerhande mysterieuze en spannende verhalen. Er is een uitgekiemde geluidsinstallatie voorzien om digitale verhalen te kunnen afspelen. Maar het Vertelhuisje verwacht ook tal van verhalenvertellers om kinderen (en hun ouders) te laten wegdromen. Daarnaast nemen het cultuurcentrum en de bib het Vertelhuisje mee op in hun werking.

Het huisje wordt de komende maanden nog verfraaid met onder andere de speelse figuren die ook terugkomen in de speeltuin zelf. Je kan het Vertelhuisje ook huren voor verjaardagsfeestjes.

Vzw Werkmmaat stond in voor de financiering van het Vertelhuisje, verwezenlijkt met de opbrengsten van het Koffiehuisje.

11 meter extra zitbanken

Dankzij de enthousiaste steun van Dirk Vertongen van de organisatie Hou’t Hart, is het Koffiehuisje omringd door twee zitbanken met in totaal 11 meter extra zitcomfort. Er werd gewerkt met afgedankt hout van paletten die met veel liefde en toewijding werden vertimmerd door medewerkers van Werkmmaat en verschillende vrijwilligers. Met deze zitbanken hopen we dat het Koffiehuisje en de speeltuin nog meer kunnen uitgroeien tot een zalige ontmoetingsplek voor kinderen en hun (groot)ouders.

Ook dit project werd met opbrengsten van het Koffiehuisje betaald door vzw Werkmmaat.

Snel en handige reserveren voor tennisplezier

Het stadspark biedt ook een prachtig kader voor twee tennisvelden. Voor de zeer democratische prijs van 4 euro/uur kan iedereen een balletje komen slaan. Reserveren, betalen en bevestiging van reservatie verlopen in één beweging via www.tennislier.be. Op deze manier kan je op elk moment van de dag snel een reservatie plaatsen.

Uitgelicht