Delen

Lier investeert in gebruiksvriendelijk digitaal aanbieden van openbare besluiten gemeenteraad en OCMW-raad

Vanaf nu kan je de openbare besluiten van de gemeenteraad en de OCMW-raad raadplegen met een nieuwe gebruiksvriendelijke toepassing via de websites. Lier is de eerste stad in de provincie Antwerpen om met dit systeem te werken. Een tweetal jaar geleden startten stad en OCMW Lier intern al met het digitaal aanbieden van de documenten voor de vergaderingen aan de leden van de gemeenteraad en de OCMW-raad. Nu kan iedereen op deze website en op de website van het Sociaal Huis ook inhoudelijk zoeken op wat er de laatste jaren in de gemeenteraad en OCMW-raad beslist werd.

De verslagen van de gemeenteraad worden al langer online aangeboden, zij het als downloadbaar pdf-document. Een zoekfunctie instellen over alle verslagen was hier niet mogelijk. Voor de OCMW-raad is het online beschikbaar stellen van de verslagen helemaal nieuw. In de nieuwe toepassing kan je probleemloos de volledige tekst van de verslagen van de gemeenteraad en OCMW-raad doorzoeken. Zoeken kan heel eenvoudig door enkele sleutelwoorden in te geven. Digitaal en gebruiksvriendelijk.

Burgemeester Frank Boogaerts: “Met de investering in deze informaticatoepassing zetten we verder in op de digitalisering van de organisatie en de vermindering van papieren documentstromen. Opnieuw een grote stap vooruit voor onze stad die in het kader van digitalisering een toppositie blijft aanhouden.”

Raadpleeg de openbare besluiten hier

Uitgelicht

Secretariaat

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 311

lees verder