Delen

250.000 keer een gratis halfuur in Lier

Begin vorig jaar werd het Liers kwartier uitgebreid tot een Liers halfuur, waarmee je tot 30 minuten gratis kan parkeren in Lier. Hiermee maakte de stad het makkelijker om kort een boodschap te doen in de stad of snel iets op te pikken. Alle centrumparkings liggen immers op slechts enkele minuten/meters wandelen van de Grote Markt en het stadscentrum. Na 1 jaar blijkt het concept aan te slaan, want op 12 maanden tijd rolden er maar liefst 251.489 gratis tickets uit de automaten, in verhouding meer dan drie keer zoveel als het jaar voordien. 

"De verdubbeling van de gratis periode leidde uiteindelijk tot een verdrievoudiging van het aantal tickets," zegt schepen van mobiliteit Bert Wollants. "Eén jaar na de invoering kunnen we bevestigen dat de bezoekers van onze binnenstad het Lierse halfuur duidelijk hebben omarmd."

Sinds 1 juli greep het stadsbestuur ook in op parking Tramweglei om er meer plaats te maken voor bewoners en bezoekers van onze stad. De automaten leveren er tickets af om 5 uur gratis te parkeren. Dat blijkt aan te slaan, want de teller van deze gratis tickets eindigde op net geen 15.000 stuks, met piekdagen tot 185 gratis parkeerbeurten per dag. 

De populairste locaties voor gratis tickets: Op 1 staat parking Gasthuisvest met meer dan 18.000 gratis tickets, gevolgd door parking Tramweglei (14.846). Daarna komen Schapekoppenstraat (13.526), Rechtestraat (13.511) en Renaat Veremansplein (10.036).

Parkeren kan je ook gratis (zonder ticket) op parking De Mol, parking Zaat en parking Wallehof. Na 19 uur parkeer je overal gratis, behalve in de ondergrondse parkings Grote Markt en Dungelhoeff.
Als je slechts een half uur parkeert in parking Dungelhoeff, parkeer je gratis. Voor parking Grote Markt geldt hetzelfde als je binnen de 20 minuten de parking uitrijdt.

Je vindt alle parkings hier terug.

 

 

Uitgelicht

Mobiliteit

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 383

lees verder