meer nieuws

 • Openbaar onderzoek onteigeningsplan 'Hoge Velden - Posthoorn'

  De gemeenteraad van Lier heeft op 24 april 2017 het onteigeningsplan 'Hoge Velden – Posthoorn' voorlopig vastgesteld. Dit wordt aan een openbaar onderzoek onderworpen vanaf 2 mei 2017 tot en met 17 mei 2017.

 • Nog meer plezier in stadspark Lier

  Stad Lier en vzw Werkmmaat blijven elk jaar inzetten op het versterken van de talrijke troeven van het stadspark. Deze mooie groene zone in het centrum, biedt tal van mogelijkheden rond recreatie, sport en ontspanning, evenementen, minigolf, picknicken en speelplezier. Ook dit jaar willen we de talrijke gebruikers van deze groene long nog meer verwennen.

 • Lier investeert in gebruiksvriendelijk digitaal aanbieden van openbare besluiten gemeenteraad en OCMW-raad

  Vanaf nu kan je de openbare besluiten van de gemeenteraad en de OCMW-raad raadplegen met een nieuwe gebruiksvriendelijke toepassing via de websites.

 • Openbaar onderzoek RUP De Beunt

  De provincie Antwerpen maakt een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) op voor het bedrijf Janssens NV en legt dat aan de burger voor via een openbaar onderzoek van 21 maart 2017 tot en met 19 mei 2017. In deze periode kunt u ontwerp-PRUP ‘De Beunt’ lezen en eventuele opmerkingen indienen.

 • DUIVENMARKT gaat opnieuw door

  Omdat de kans op besmetting door vogelgriep voldoende is afgenomen kan de duivenmarkt in Lier opnieuw plaatsvinden.

 • Stad en OCMW Lier zetten verder in op digitalisering met digitale facturen

  Door een upgrade van het systeem waarmee de facturen van de leveranciers binnen stad en OCMW verwerkt worden, kunnen digitaal bezorgde facturen voortaan meteen automatisch ingelezen worden in het boekhoudpakket. Met een snellere verwerking én betaling als resultaat.

 • Samenwerking tussen Boechout en Lier in het kader van toeristische projecten

  De Stad Lier en de gemeente Boechout tekenden een intentieverklaring over toekomstige samenwerking in het kader van toeristische projecten.

 • Overeenkomst stad & Natuurpunt over natuurgebieden Nazareth-Lier

  Het stadsbestuur besliste in oktober om Natuurpunt De Wielewaal in hun werking te ondersteunen. Deze ondersteuning wordt nu concreet verder ingevuld met de toekenning van een jaarlijkse subsidie van 15.000 euro voor de periode vanaf 2017 tot en met 2019.

 • Openbare verlichting wordt vervangen door energiebesparende modellen

  Om slimmer om te gaan met energie en de stedelijke diensten tegen 2030 klimaatneutraal te maken, vervangt de stad ook dit jaar op verschillende plaatsen de oude, energieverslindende verlichting door ledverlichting.

 • Openbaar onderzoek Natura 2000

  Het Vlaamse Natura 2000-programma vormt het Vlaamse kader om de Europese natuurdoelen te realiseren. Het voorontwerp ligt tijdens de periode van het openbaar onderzoek, van 7 maart tot 7 mei 2017, ter inzage in het stadskantoor.

 • Vernieuwing voetpaden

  Om de toegankelijkheid van de voetpaden te verbeteren, investeert de stad ieder jaar in de heraanleg van een aantal voetpaden in Lier en Koningshooikt. Ook dit jaar zullen er een reeks voetpaden vernieuwd worden.

 • Eénrichtingverkeer Lintsesteenweg (Oud-Strijderslaan - Tuinweg)

  Tot vrijdag 12 mei worden op Lintsesteenweg betonvlakken hersteld door een aannemer in opdracht van de stad Lier. Hierdoor geldt éénrichtingsverkeer (uitgezonderd fietsers) op Lintsesteenweg tussen Oud-Strijderslaan en Tuinweg.

 • Creëer zelf een uniek Liers schapenkopproduct!

  De stad stelt daarvoor een ‘tag’ of beeldmerk ter beschikking op basis van het bestaande logo.

 • Graag een oud straatnaambord aan je muur?

  Oude straatnaamborden die nog in goede staat verkeren worden vanaf nu te koop aangeboden. Een bord kost 10 euro. Je kan ze bestellen via de webshop.

 • Wie verdient volgens jou de FiereLier?

  Heel wat Lierenaars zetten zich vrijwillig in voor de leefbaarheid en samenhorigheid in onze stad. Stad en OCMW belonen daarom elke drie maand een persoon of groep met de titel 'FiereLier'.

  Een jury selecteert maandelijks een 'FiereLier' uit de lijst genomineerden. De 'FiereLier' heeft niet alleen de eer zich voortaan deze titel toe te eigenen, hij/zij krijgt ook een centrumbon aangevuld met een leuk schapenkopgeschenkje.

  Ken jij iemand die in aanmerking komt? Laat het ons weten!

 • Nieuwsarchief

Uitgelicht