Delen

hou je stad netjes en ruim de uitwerpselen van je hond op

Regelmatig voert de stad acties rond hondenpoep op de stoep. Er zijn helaas nog altijd hondeneigenaars die de uitwerpselen van hun huisdier niet opkuisen, dit kan uiteraard niet. Daarnaast is het ook niet de bedoeling om –indien wel de moeite werd gedaan de hondenpoep op te kuisen- het zakje achter te laten in de struiken of elders op het openbaar domein. Je dient het hondenpoepzakje altijd in de vuilbak te deponeren. Is er geen in de buurt? Dan neem je het zakje mee naar huis om daar in de vuilbak te werpen.

Hondeneigenaars zijn verplicht om een hondenpoepzakje bij te hebben en de hondenpoep op te kuisen. Hou zelf mee je stad proper; hiermee doe je de buurtbewoners, wandelaars, spelende kinderen én jezelf een groot plezier.

Laat je hondenpoep liggen, riskeer je daarnaast ook een administratieve geldboete. Het politiereglement bepaalt dat je als hondeneigenaar:

  • moet beletten dat je hond het openbaar domein bevuilt.
  • de uitwerpselen van je hond onmiddellijk moet verwijderen.
  • altijd minstens één hondenpoepzakje bij je moet hebben.

Denk er ook aan dat je je viervoeter altijd aan de leiband houdt. Loslopen kan op de afgebakende hondenweide aan de Beatrijslaan.

De gemeenschapswachten zien hier dagelijks op toe. De komende periode doen ze dit met extra aandacht voor zij die het wél goed doen met de actie ‘Je stad netjes houden, daar word je voor beloond.’ Tijdens deze actie zullen de gemeenschapswachten hondeneigenaars op straat aanspreken. Zij die een hondenpoepzakje bij hebben of zij die men hondenpoep ziet opkuisen, worden hiervoor beloond met een presentje voor de hond. Ze krijgen ook een flyer mee met info rond de actie.

Wie geen hondenpoepzakje bij heeft, krijgt de flyer mee met de boodschap dit in het vervolg steeds bij zich te hebben. Wie de hondenpoep van zijn huisdier niet opkuist, zal hierop worden aangesproken om dit wel te doen. Hardleerse hondeneigenaars krijgen een GAS-pv.

Hondeneigenaars worden ook aangesproken om het huisdier steeds aan de leiband te houden.

Uitgelicht

Handhaving en preventie

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 388

lees verder