Delen

BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Een overstroming, een grote brand of een zwaar verkeersongeval waarbij gevaarlijke stoffen vrijkomen. Bij een noodsituatie wil je graag snel verwittigd worden. De stad gebruikt daarvoor BE-Alert. Dit systeem brengt je meteen op de hoogte van een noodsituatie via sms, e-mail of een gesproken bericht op je (vaste) telefoon.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de stad, maar ook de gouverneur of de minister van binnenlandse zaken een bericht kunnen uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kan je snel de nodige aanbevelingen krijgen om bijvoorbeeld ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Er zijn twee manieren om een bericht van BE-Alert te ontvangen. Ofwel wordt een alarm verstuurd op basis van de adressenlijst in het systeem. Om een bericht te ontvangen, moet je vooraf ingeschreven zijn. Doe dit op www.be-alert.be. Je kan meerdere adressen en telefoonnummers registreren. Heb je je geregistreerd, woon je in Lier maar werk je bijvoorbeeld in Brussel, dan krijg je bij een noodsituatie in de buurt van je thuisadres een bericht.

Bij een grote noodsituatie kan er ook een bericht gestuurd worden op basis van de locatie. Iedereen die fysiek aanwezig in in de buurt van de noodsituatie krijgt dan een sms met de nodige richtlijnen.

Inschrijven op BE-Alert is volledig gratis.

Registreer je vandaag nog op www.be-alert.be!

Ken je iemand die niet over een mailadres beschikt en toch zou willen registreren? Hiervoor kan je bij de onthaalbalie van het stadskantoor terecht of per telefoon bij het klantencontactcentrum op tel. 03 8000 300.

De stad bekijkt de komende maanden ook de mogelijkheden om BE-Alert in te schakelen om je als inwoner te verwittigen over hinder en/of omleidingen in je straat door bijvoorbeeld wegenwerken.

be-alert

Uitgelicht