Delen

UiTPAS, je Lierse vrijetijdspas

In juni is het zover. We starten in Lier met UiTPAS, de spaar- en kortingskaart voor sport, cultuur en vrije tijd. Met je UiTPAS op zak heb je recht op tal van voordelen. Bovendien spaar je punten als je deelneemt aan een UiTPAS-activiteit. En die kan je later omruilen voor een korting, een geschenk of een ander leuk voordeel.

Een UiTPAS kost 5 euro. De kaart is persoonlijk en onbeperkt geldig. Ieder gezinslid (vanaf 2,5 jaar) heeft een pas nodig.

De UiTPAS is verkrijgbaar op verschillende locaties in de stad. Ga met je identiteitskaart langs in één van de verkooppunten en je gaat naar huis met je UiTPAS op zak.

 • Liers Cultuurcentrum
 • Jeugdcentrum Moevement
 • Sporthal De Komeet
 • Visit Lier (toerisme)
 • Onthaalbalie stadskantoor
 • Dienstencentrum De Waaier 

Welkomstvoordelen

Als je een UiTPAS koopt, krijg je meteen enkele leuke welkomstvoordelen cadeau. Wat dacht je van een gratis drankje in de bib of in de dienstencentra? Of gratis toegang tot de stedelijke musea? De UiTPAS vervangt alle andere vrijetijdspassen. De voordelen van de vroegere vriendenpas (Liers Cultuurcentrum), M-pas of Sport-Overdagpas kan je als welkomstgeschenk met korting op je UiTPAS laten zetten.

Meer welkomstvoordelen voor snelle beslissers!

Eerste 300: verrassend kunstwerk of rugzakje in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten.
Eerste 500: gratis drankje in het cultuurcentrum, een gratis gadget in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, een zadelhoesje of ballon in zwembad De Waterperels.
Eerste 1.000: een UiTPAS-fietszadelhoesje in het stadskantoor

Punten sparen en omruilen

Met je UiTPAS spaar je punten aan de UiTPAS-zuilen die je op verschillende locaties terugvindt. Heb je voldoende punten verzameld, dan kan je die omruilen voor een voordeel naar keuze. Een greep uit de omruilvoordelen: voor 3 punten krijg je een gratis bingokaart in de dienstencentra, in ruil voor 5 punten geniet je een gratis drankje (max. 2 euro) in het leescafé (bib De Fé) en 10 punten kan je inruilen voor een gratis minigolfbeurt, 10% korting op de basisprijs van een voorstelling in het cultuurcentrum, 15% korting op een zwembeurt in zwembad De Waterperels,…

Een overzicht van de voordelen, vind je op www.uitpaslier.be.

Waar kan je punten sparen?

 • Liers cultuurcentrum, Aarschotsesteenweg 3, Lier.
 • Jeugdcentrum Moevement, Aarschotsesteenweg 1, Lier.
 • Sporthal De Komeet, Eeuwfeestlaan 183, Lier.
 • Visit Lier, stadhuis, Grote Markt 58, Lier.
 • Dienstencentrum De Waaier, Dorpsstraat 111, Koningshooikt
 • S&R De Waterperels, Kazernedreef 100, Lier
 • Bibliotheek De Fé, K. Mercierplein 6, Lier
 • Dienstencentrum Rosmolen, Pettendonk 37, Lier
 • Stedelijk Museum Wuyts-Van Campen en Baron Caroly, F. Van Cauwenberghstraat 14, Lier.

Van GOMOR naar UiTPAS

Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Heb je nog een GOMOR-pas? Dan krijg je een gratis UiTPAS en geniet je korting als je deelneemt aan een stedelijke UiTPAS-activiteit. De omruiling van de GOMOR-pas voor een UiTPAS startte reeds eind april. Let wel: een UiTPAS met kansentarief kan je alleen halen in het Sociaal Huis - Sociaal Infopunt, in dienstencentrum De Waaier of tijdens één van de omruilmomenten op locatie. Op de verkooppunten en tijdens de lanceringsmomenten kan je geen UiTPAS met kansentarief krijgen. Alle GOMOR-houders kregen hierover een brief. Heb je toch nog informatie nodig, dan kan je terecht bij het Sociaal Infopunt in het Sociaal Huis, tel. 03 8000 500.

TIP: Koop je UiTPAS meteen bij de start van de zomer in een van de tijdelijke verkooppunten.

Ja kan terecht op één van de drie lanceringsmomenten:

Zaterdag 3 juni tijdens Pallieterjogging – Schapekoppenstraat/Zimmerplein
Vrijdag 23 juni tijdens de Verenigingenmarkt – ingang evenementenweide Netelaan
Zondag 25 juni tijdens Toeten en Blazen – ingang evenementenweide Netelaan

UiTPAS ook buiten Lier

Met UiTPAS sparen vandaag in Vlaanderen en Brussel al meer dan 87.000 pashouders punten en ruilen die om voor leuke voordelen.

Je kan met je UiTPAS dus ook punten sparen of omruilen in andere UiTPAS-steden en regio’s. Een overzicht vind je op www.uitinvlaanderen.be/promotions. Momenteel zijn er 635 organisaties waar je punten kan sparen, verspreid over 26 steden en gemeenten. Tegen het einde van het jaar zijn dat er minstens 34.

 

Alle info over UiTPAS: www.uitpaslier.be.

Uitgelicht